Ostukorvis ei ole tooteid.

Akupank lennukis – mis võimsusega akupanka lubatakse lennukisse kaasa võtta? Wh KALKULAATOR

Kui plaanid lennureisi ja soovid kaasa võtta akupanga, on oluline teada, millised reeglid ja piirangud kehtivad lennukites seoses akupankade ja teiste kaasaskantavate akudega. Siin on kõik, mida pead teadma, et vältida ebameeldivaid üllatusi lennujaamas ning tagada sujuv reis.

Akupank lennukisse Wh kalkulaator

Kuhu pakkida akupank lennukis?

Akupankade puhul on oluline teada, et akupank ja muud lisaakud, mis ei ole seadme küljes, peavad alati olema käsipagasis. Need ei ole lubatud äraantavas ehk registreeritud pagasis. Samuti pead arvestama akupanga võimsuse (Wh) piirangutega, mida lennufirmad ja lennureeglid ette näevad.

  • Kuni 100 Wh võimsusega akupankasid ja lisaakusid võid kaasa võtta ilma eriloata. See katab enamiku tavalisi akupankasid, mida igapäevaselt kasutad.
  • 100-160 Wh võimsusega akupankade ja lisaakude puhul tuleb küsida lennuettevõtja luba. Seda tasub teha aegsasti enne reisi, et vältida viivitusi.
  • Üle 160 Wh akupangad ja lisaakud on lennureisidel keelatud, nii käsipagasis kui ka äraantavas pagasis.

Kui sinu akupank kuulub esimese kahe kategooria hulka, siis võid selle rahulikult käsipagasisse pakkida ja reisile kaasa võtta, kuid kui aku võimsus jääb üle 160 Wh, tuleb see reisilt maha jätta.

Kuidas arvutada akupanga Wh väärtust?

Akupanga võimsust mõõdetakse tavaliselt mAh (milliampertundides), kuid lennundusreeglid kasutavad Wh (vatt-tund) mõõtühikut. Wh väärtuse arvutamiseks kasuta valemit:

Näiteks, kui su akupangal on kirjas 10 000 mAh ja pinge on 3,7 V, siis selle Wh väärtus oleks:

See tähendab, et selline akupank on lennureisile lubatud ilma eriloata, sest see jääb alla 100 Wh.

Akupanga kalkulaator - Kas võid selle lennukisse kaasa võtta?

Sisesta oma akupanga pinge ja mahutavus, et teada saada, kas võid selle lennukisse kaasa võtta.

NB! Kalkulaator on koostatud lähtudes Tallinna Lennujaama lehel välja toodud infole, mis võib ajas muutuda. Kalkulaator uuendatud 2.10.2024. Lisainfo airport.ee/baggage/

Kuidas käsitleda seadmeid, millel on sisseehitatud aku?

Kui akupank või aku on kinnitatud elektroonikaseadme külge, siis võib selle ka äraantavasse pagasisse panna, kuid ka siin kehtivad samad reeglid:

  • Kuni 100 Wh liitiumakuga seadmeid on lubatud pakkida nii käsipagasisse kui ka äraantavasse pagasisse.
  • 100-160 Wh liitiumakuga seadmeid saab lennule võtta ainult lennuettevõtja loal.
  • Üle 160 Wh akuga seadmeid ei ole lennukisse lubatud.

Oluline on meeles pidada, et akude ja seadmete võimsuse näidikud peavad olema selgelt loetavad. Kui akupanga või aku märgised on kulunud või puuduvad, võid mahtuvust tõendada ostutšeki, interneti ostukinnituse või mõne muu dokumendiga. Kui sa ei suuda tõendada akupanga või aku võimsust, ei pruugi lennujaama julgestustöötajad seda lennuki pardale lubada.

Mida teha, kui akupank ei ole liitiumakuga?

Kui sinu akupank ei kasuta liitiumakut (näiteks on tegemist NiMH akuga), tuleb täpsemate vedamise reeglite kohta küsida nõu lennuettevõtjalt, kuna reeglid võivad erineda liitiumakudele kehtivatest nõuetest.

Kuidas tagada sujuv reis koos akupangaga?

  1. Kontrolli alati akupanga Wh väärtust. Kasuta valemit või vaata pakendilt, et olla kindel, et sinu akupank vastab lubatud piirangutele.
  2. Võta vajalikud dokumendid kaasa, kui akupanga märgised on kulunud või puuduvad. Sellega väldid võimalikke probleeme julgestuskontrollis.
  3. Kontakteeru lennufirmaga, kui sul on suurem akupank või aku, et saada vajalik luba.
  4. Hoia akupank alati käsipagasis, sest äraantavas pagasis on akupankade transportimine keelatud.

Kui järgida neid lihtsaid juhiseid, saad akupanga muretult reisile kaasa võtta ja tagada, et su seadmed on alati laetud, olenemata sihtkohast.

Loodame, et see juhend aitas sul mõista akupankade vedamise reegleid lennukis. Kui sul on lisaküsimusi või vajad täiendavat infot, tasub alati konsulteerida lennufirma või julgestustöötajatega enne reisi algust.

Kokkuvõte:

Akupank lennukis võib olla oluline seade, et hoida oma seadmed laetud, kuid enne reisile minekut kontrolli kindlasti akupanga mahutavust ja järgida lennufirma kehtestatud reegleid. Tähtis on meeles pidada, et akupank peab alati olema käsipagasis ja vastama lubatud võimsuse piirangutele.

Loe lisaks... Kas 10 000 mAh akupank tõesti laeb Sinu 2000 mAh nutitelefoni täis 5x?

E-post: tellimus@toidupakk.ee
Tel: (+372) 5836 0083
Postiaadress: Veski tn 5, Kiili
Välkkiire tarne - 82% tellimustest jõuavad kohale 1-2 tööpäeva jooksul
27 000+ täidetud tellimust / 

15 000+ rahulolevat klienti
Klienditugi Sinu jaoks olemas E-R 09:00-17:00
100% turvalised makseviisid - Sinu andmed on kaitstud
© 2024 Unicorn Digital OÜ
0
Sinu ostukorv
Toode lisatud Ostukorv uuendatud Toode eemaldatud

Ostukorvis ei ole tooteid.

TASUTA tarne tellimustele alates 100€!